EVA'NIN ÇIĞLIĞI





Kitabın Adı: Eva'nın Çığlığı

Kitabın Yazarı: Jennifer McMahon

Yayınevi: Ephesus Yayınları

Sayfa Sayısı: 400


Eva'nın Çığlığı'nı okumaya yeni başladığım zaman birkaç olumsuz eleştirilerini dile getirenlerin yanında tesadüfen rastladığım bir yorumda da çok etkilenmediğini okumam yanlış bir seçim mi oldu acaba diye düşünmeme neden oldu. Oysaki ürkütücü başlangıcıyla beni merak ettirmeyi başarmıştı. Ama önyargılı olmamaya karar verip okumaya devam ettim.
Kitabın akıcı bir anlatımı var ve böylelikle sayfalar arasında hızlı ilerliyorsunuz. Bir sonraki bölümde ne olacağını ya da yeni karakterin kim olduğu 
ve hikayenin neresinde rol oynayacağını merak ediyorsunuz. Karşımıza çıkan karakterlerin birbirlerinin hayatlarına dahil olma şekillerini de beğendim açıkçası.
Bence bu kitapla ilgili yanlış olan gerilim- korku türünde lanse edilmiş olması. Çünkü arka kapağı okuduğunuzda ve kitaba ilk başladığınızda açıkçası ürküyorsunuz. Kitabın devamında da karşınıza sizi ürkütecek olaylar çıkacağını zannediyorsunuz. Ancak karşınıza çıkan bir katil, ondan kaçan bir kızın karşılaştığı olaylar ve olayların çözümlenmesi için verilen mücadele. Eğer bu bir gerilim- korku kitabı değilse de tüm kurgunun gerçekçi bir sebebe dayanmasını istiyorsunuz. Orada da sebep olarak karşınıza ölülerle iletişim kurmayı sağlayan bir makine çıkınca işler biraz karışıyor. Sanırım kitapla ilgili hayal kırıklığı yaşanması da tam bu noktada başlıyor.
Ben yine de sevdiğimi okuduğum için pişman olmadığımı söylemeliyim. 

#alıntı .
...
''Dün gece Ateş Yiyenler'den ne öğrendiğimi dizinle paylaşmak isterim. Hayatımızı hep birşeyleri erteleyerek, hep bir gün diyerek harcıyoruz. Ama aslında sahip olduğumuz tek şey şimdi. Şu an ve burası. Bunları iyi değerlendirirsek, hayallerimize ulaşamamamız için hiçbir neden yok. Yıllar sonra bir sabah uyanıp tüm şansımızı kaybetmiş olduğumuzu, hayatımızı boşa harcadığımızı düşünmek istemeyiz, değil mi, Bay Marcelle?''

Yorumlar