AY ÇÖREĞİ / ELMALI TURTA




Kitabın Adı: Ay Çöreği / Elmalı Turta

Kitabın Yazarı: Zeynep Sahra

Yayınevi: Ren Kitap

Sayfa Sayısı: 414 / 494

Sahra 9 çıkmaz sokaktan oluşan bu yüzden de ''çıkmaz'' dedikleri bir mahallede oturuyordu. Mahallesini çok seviyor, orada kendini güvende ve mutlu hissediyordu. Yan evlerinde oturan ve en yakın arkadaşının abisi Ahmet'e kendini bildi bileli aşıktı. Ahmet ondan beş yaş büyüktü ve neredeyse Sahra'yı o büyütmüştü. Küçükken her şeyi beraber yaparlar, hiç ayrılmazlardı. Büyüdükleri için aralarına mesafe girmiş, duyguları aşka dönüşen Sahra onu gördüğünde eli ayağına dolaşır nefes alamaz olmuştu. Bu durumdan en yakın arkadaşı Erva'nın haberi yoktu. Çünkü onun  duyguları karşılıksızdı, en yakın arkadaşının karşısına geçip abisini sevdiğini söyleyemezdi. Sahra Tıp Fakültesini kazanmış, okulu aynı şehirde olmasına rağmen sırf Ahmet'i unutabilmek için yurtta kalmaya karar vermişti. Sürekli ders çalışıyor, arkadaş edinmek ya da onlarla dışarı çıkmakla hiç ilgilenmiyordu. Deyim yerindeyse tam bir görünmezdi. Okula başladığından bu yana günlerdir dersliklerde, kantinde, yurtta kısaca her yerde Dekan'ın yakışıklı, tek gecelik ilişkileri ile ünlü, oldukça popüler olan oğlunun vereceği parti konuşuluyordu. Partinin yapılacağı gece Erva'nın nişanı için yurttan çıkan Sahra taksi beklerken okulda dersine aktif olarak katıldığı hocası ile karşılaşmış ama hocası onu tanımamıştı. Görünmez olmaktan bıkan Sahra ani bir karar değişikliği ile nişan yerine soluğu Emir'in partisinde almıştı. Taksiden inip eve doğru ilerlerken hayatını tümden değiştirecek adımları attığını Sahra bile bilmiyordu.


Ay Çöreği ve Elmalı Turta'yı okumam iki günümü bile almadı desem inanır mısınız? Eğer bir kitabın içinde güzel bir aşk hikayesi, komik diyaloglar varsa ve sonraki sayfada neler olacak acaba diye merak ettiysem uykusuz bir gece beni bekliyor demektir. Çok tatlı bir aşk hikayesi olmuş. İlk kitap öyle bir yerde bitiyor ki dizilere taş çıkartır türden. Esas kız belli ama esas oğlan hangisi diye anlamaya çalışırken hikayenin sonu geldi ki bu iyi bir şey. Okuyan herkes gibi benim de bir favorim vardı veee esas kızı o kaptı :) Kitapta söylendiği gibi gerçek aşk her zaman kazanır mı bilmem ama bence bu kitapta kazandı.
Tabi tüm olaylar olurken Sahra'nın etrafındaki erkeklerin hareketlerinin ne anlama geldiğini ısrarla, ısrarla ve yine ısrarla anlamaması yok artık dedirtti. Bir diğer ayrıntı kitapta Romeo ve Juliet'ten çok güzel alıntılar var ve ben buna  bayılldıımm. Son olarak çok güzel bir alıntıyla bitirmek istiyorum;
İnsan, yarası yarasına denk geleni severmiş...

Yorumlar