SORAYA



Kitabın Adı: Soraya

Kitabın Yazarı: Meltem Yılmaz

Yayınevi: Destek Yayınları

Sayfa Sayısı: 255


Soraya'nın sıradan ama mutlu hayatı evlerine isabet eden bomba ile sonsuza kadar değişmişti. Türkiye'de kampta yaşamaya başladıktan bir süre sonra kendinden 30 yaş büyük bir adamla evlenmeye razı olduğunda belki de her şey daha kötü olacaktı...
.
Soraya çok etkileyici bir kitaptı.
Kitapta asıl karakter Soraya gibi görünse de aslında tüm kadınlar başroldeydi. Soraya da, Soraya'nın kuma olarak gittiği Murat'ın ilk karısı Nur da; tüm bu acıları izlemek ve kabullenmek, üstelik büyüdüklerinde kendi başlarına gelme ihtimaliyle buna katlanmak zorunda kalacak olan Nur'un kızları da... Hayat hiç birisine adil davranmıyordu aslında. Soraya savaştan kaçıp kendinden 30 yaş büyük bir adamın ikinci eşi olmak zorunda bırakılırken, Nur üzerine gelen kumalara sessiz kalarak kabullenmek zorunda bırakılıyordu. Kitapta birkaç kadının hayatına tanık olduk oysaki kadına işkencenin, aşağılanmanın, yok sayılmanın her türlüsünü yaşayan milyonlarca kadın var dünya üzerinde.
Hangi milletten, kaç yaşında ya da güzel olup olmamalarının önemi yok. Suriye'de adı Soraya, Haya ise Türkiye'de Nur, Ayşe ya da Fatma... Yazarın akıcı anlatımını çok beğendim hiç sıkılmadan kısa zamanda okudum. Kitap Soraya'nın hayatından yola çıkılarak yazılmış olsa da Nur'un varlığına ve duygularına yer verilmiş olması, yani göz ardı edilmemiş olmasını sevdim. Tabi sadece bu da değil Türkiye'nin hem gündemde olan hem de madalyonun diğer yüzüne ait bazı olaylara da değinilmişti. Ben kitabı çok beğendim.
Bence okumalısınız.
Kaleminize sağlık ve teşekkürler @meltemyilmazkitaplari .
Teşekkürler @destekyayinlari .
Sevgili arkadaşım @kahve_kokankitaplar keyifli okuma için Teşekkürler 😘

Yorumlar