GERİSİ PEK MÜHİM DEĞİL



Kitabın Adı: Gerisi Pek Mühim Değil

Kitabın Yazarı: Onur Güzeldiyar

Yayınevi: İthaki Yayınları

Sayfa Sayısı: 144

Gerisi Pek Mühim Değil arka kapağında yazdığı gibi arka sokaklarda geçen bir büyüme hikayesi. Yaşamın içerisinde tutunma, doğruyu bulmaya çalışma, aşık olma, hayatı sorgulama, arkadaş dost olma, özlem duyma, kendini sorgulama, düşünme, sonra yine hayatı sorgulama, yine özlem ve yine kendini sorgulama döngüsü içindeki insanların hikayesi.
Viktor Hugo'nun Tanrı hiçbir çocuğu kötü olsun diye yaratmaz. O nu kötü yapan kötü eğitimdir. Kötü anne-baba, kötü çevre, kötü yönetim balçık gibidir, zavallı yavruları da çekip yutar sözünü doğrulatacak cinsten bir kitap.
Gerisi Pek Mühim Değil Onur Güzeldiyar'ın ilk kitabı. Güzel bir anlatım, akıcı bir dil kullanılmış kitabı okumanızı öneririm.
.
#alıntı

Bak, insan dediğin şey pusuda bekleyen bir günah avcısıdır, kendi günahlarını, kendi yaptıkları hataları örtmek için diğer insanların hata yapmasını bekler, başkasının rezaleti ne kadar büyük olursa onlar İçin o kadar iyidir, toplumsal hafıza dediğimiz şeyi tazeler çünkü, en son patlak veren vahamet kendilerini aklar çünkü, işte o zaman en çok senin yaptığın şey konuşulur, dillere pelesenk onlar onlar değil sensindir artık ve bu da onları rahatlatır doğal olarak.

Yorumlar